Elmarad a BKV sztrájk

Elmarad a BKV sztrájk
Ma délután megállapodtak a tárgyaló felek az öt százalékos bérfejlesztésről

Több hetes egyeztetés-sorozatot követően a mai napon a sztrájktárgyalások eredményesen zárultak és megegyezés született a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői között.
A BKV Zrt. vezetése az előző bértárgyalásokon több feltételt tartalmazó csomagban tett javaslatot a 2009-es bérek emelésére, ma ennek részleteiről állapodott meg a menedzsment a szakszervezetekkel. Az érdekképviseletek elfogadták a menedzsment ajánlatát, melynek értelmében a BKV dolgozói öt százalékos béremelést kapnak januártól visszamenőleg. A szakszervezetek továbbá hozzájárultak ahhoz, hogy a létszámleépítéssel kapcsolatos előkészítő tárgyalások megkezdődhessenek.
A BKV Zrt. menedzsmentje és a szakszervezetek képviselői már korábban is kifejtették: közös érdeke mindkét félnek, hogy a főváros és az agglomeráció közlekedése ne bénuljon meg, azaz a munkabeszüntetés elkerülhető legyen. Vagyis a Budapesten élők és a fővárosba utazni kívánók megnyugodhatnak, hiszen elmarad a sztrájk.


2009. március 16.

BKV Zrt.