Az utasbiztonság a legfontosabb – a körúti villamosok leállása

  • 2021-10-06 12:40:36

Ma reggel a 4-es villamosvonalon részleges, míg a 6-os villamosvonalon teljes buszpótlással oldottuk meg a közlekedést. A fennakadást a Combino-villamosok homokszóró rendszerének meghibásodása okozta, ami elengedhetetlen a biztonságos közlekedéshez. A forgalomban érintett járművek átvizsgálását, valamint javításukat munkatársaink azonnal megkezdték. A forgalom 12 órára helyreállt.


Az üzemképtelenség vizsgálatát, a hiba elhárítását munkatársaink haladéktalanul megkezdték, miután megállapították, hogy a járművekre szerelt 8 darab homokszóró berendezés nem minden eleme működik. A kiesést minden esetben a nedves időjárási körülmények miatt összetapadt homokszemcsék okozta eltömődés váltotta ki, melyet porral szennyezett homok okozott. A fékezőhomokot Társaságunk szerződött partnerétől szerzi be, tehát a nem megfelelő minőségű homok is a külső beszállítótól származik. A homokszóró berendezések szerepe kiemelt jelentőségű a villamosokon, mivel járművezetőink a síkos sínszálakon a csúszásveszélyt ezzel az eszközzel tudják elkerülni és ezáltal szavatolni utasaink biztonságos közlekedését és testi épségét.


A buszpótlás a csomóponti tartalékbuszok szolgálatba helyezésével és vonali átcsoportosítások alkalmazásával zajlott, így a közösségi közlekedés továbbra is elérhető volt a nagykörúti szakaszon is.


A nagykörúti villamosok részleges, illetve teljes kiesése számos utasunk közlekedését befolyásolta negatívan, amiért ezúton szíves elnézésüket kérjük. Az eset okainak részletes vizsgálata folyamatban van, annak eredményének ismeretében megtesszük a szükséges intézkedéseket.

BKV Zrt.