Robotok, lények, indián invázió a Moszkva téren

A Moszkva tér Budapest olyan kultikus helyszíne, találkozóhelye, amely több generáció életében játszott és játszik ma is meghatározó szerepet annak ellenére, hogy a tér és a metró épülete beleolvadt a városi aszfalt színtelenségébe. Hála néhány lelkes fiatalnak - Megyeri András fényfestőnek, Tj Yulka festőnek és a Világ-Kép Kulturális Egyesület vezetőinek, Frank Gábornak és Fazekas Bálintnak -, a tér most igazi színfolttá válhat, hiszen a Színes Város projekt keretében több budapesti helyszín mellett, a Moszkva téren is színes festések, kedves robotok és vidám lények váltották fel a betonszürkeséget.

A BKV örömmel vette, hogy a Színes Város projekt tervezésekor az alkotók gondoltak a Moszkva térre is, hiszen a tér és természetesen a városlakók is megérdemelték, hogy vidám és színes műalkotások váltsák fel a több évtizedes egyhangúságot.

A BKV járműveivel közlekedő utasaink talán nem is tudják, hogy nap mint nap neves művészek alkotásai mellett mennek el, ha a metró területén járnak, hiszen szobrászművészek, festők és grafikusművészek szobrai, tűzzománc képei és alkotásai találhatók az egyes metróállomásokon. Most itt az újabb generáció, amelyik a maga eszközeivel és technikájával szintén nyomot hagy a város közterein, életre keltve Victor Vasarely, magyar származású művész elképzelését.

A magunk módján és eszközeinkkel igyekszünk a hasonló kezdeményezések mellé állni, hiszen a cél közös: élhető és szerethető várost teremteni.