Karácsonyi díszbe öltözött a BKV is

Karácsony közeledtével a BKV Zrt. is szeretne hozzájárulni az ünnepi hangulathoz, ezért a budapesti utazóközönség különleges járművel találkozhat a 2-es villamos vonalán 2009. december 5-e és 2010. január 6-a között. A főváros egyik legszebb, leglátványosabb vonalán, ahol az utazás egyben különleges városnézés is, világító dísz-köntösbe öltöztetett villamossal érhetnek célba utasaink.

Most először jár Budapesten is karácsonyi villamosjárat, melynek különböző változatait külföldön is élvezhetik kicsik és nagyok egyaránt. Az ünnepi villamos hétköznapokon 17.00 - 20.00 óráig közlekedik a Boráros tértől a Jászai Mari térig, 20.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig, hétvégén pedig szintén 17.00 - 23.00 óráig a Közvágóhídtól a Jászai Mari térig.

Az első karácsonyi villamos ünnepléssel indult útjára; a Jászai Mari téren karácsonyi hangulat - Mikulás, ünnepi zene és szaloncukor - fogadta az utasokat és a sajtó munkatársait. Szombaton és vasárnap (december 5-6.) valamint 23-án, szerdán még a Mikulás is ezzel a járattal hordja szét a szaloncukrokat.

December 24-én, Szenteste a karácsonyi villamos nem közlekedik.