Különleges járműveink

Utazzon Velünk, és legyen részese a különleges járműveinkkel való közlekedés nyújtotta páratlan élményeknek!

 

Fogaskerekű Vasút

A budai hegyek egyik nevezetessége - Budapest és a BKV Zrt. régi, kedves, jellegzetes színfoltja - hangulatával, látványosságával kellemes utazási élményben részesíti utasait. Egész éven át, kora reggeltől késő estig menetrend szerint közlekedik, - érvényes vonaljeggyel vehető igénybe.
Alsó végállomása a Városmajorban, a Széll Kálmán tértől az 59-es villamossal két megállóra található. Felső végállomása a Széchenyi-hegyen helyezkedik el, innen egy kellemes, rövid sétával megközelíthető a Normafa, ahol a környező hegyek több turistaútja is összetalálkozik. A vasúton - egy érvényesített vonaljeggyel vagy havi-, negyedéves-, éves bérlet kiegészítéseként kerékpárbérlet-matricával - kerékpár szállítására is van lehetőség.
 
 

LibegőA libegővel utazókat Budapest legszebb látképe várja az Erzsébet kilátóban, mely a felső állomásról rövid sétával elérhető. Visszafelé a főváros panorámájában gyönyörködhetnek, miközben szó szerint úgy érezhetik, hogy a hegytetőről a városba ereszkednek. A Libegő felső szakasza a János-hegy meredek lejtőinek fái, alsó szakasza a zugligeti villanegyed utcái és kertjei fölött halad.
Alsó állomása a Zugligeti úton van, ahol igény szerint felszállhatnak a Nyugati pályaudvarra közlekedő 291-es buszra.


Libegő viteldíjak
 

Sikló 


A 95 méter hosszú, 48 százalékos emelkedésű sínpályán az utazás gyors és látványos. Két, lépcsős szerkezetű kocsi viszi fel a Clark Ádám térről a várba utazókat.
1987 óta az UNESCO Világörökség listájában is szerepel, mint Budapest Duna-parti látképének egyik meghatározó szelete. A felső állomásról a Lánchíd, a Parlament és a Duna gyönyörű látképe tárul utasaink elé.


Sikló viteldíjak
 


Látványosságok


Látogassanak el múzeumainkba!
A linkre kattintva ízelítőt kaphatnak a Földalatti Vasúti-, és Szentendrei Tömegközlekedési Múzeumainkból.