Utazási feltételek

Budavári Sikló csak a helyszínen, a BKV Zrt. által értékesített, a Sikló pénztárában váltott jeggyel vehető igénybe. A Siklójegy egy hegymeneti és egy lejtmeneti utazásra jogosít, és a váltásától számított egy évig érvényes. A BKK Zrt. – mint budapesti közlekedésszervező - által értékesített egyéb jegyek és bérletek, az utazási igazolványok és az egyéb, díjmentességre jogosító okmányok a Siklóra nem érvényesek!

A jegyet érvényesíteni kell a jegyérvényesítő készülékkel. A jegyet érvényesítés után másra nem szabad átruházni, az utazás időtartama alatt, illetve az állomás elhagyásáig meg kell őrizni.

A Siklójegyek visszaváltása csak abban az esetben lehetséges, ha a Sikló ún. technikai okok (a pályaműködtetését ellehetetlenítő időjárási okok, műszaki hiba, áramszünet vagy hatósági zár) miatt nem közlekedik. Ide tartozik az az eset is, ha a Honvéd Palotaőrség a Siklón a szállítást ideiglenesen felfüggeszti. Ha emiatt visszaváltási igény merülne fel, akkor a BKV Zrt. a Siklójegy árát a helyszínen visszatéríti. A visszaváltáskor a Siklójegy vásárlásakor kapott pénztárgép blokkot is át kell adni a pénztárosnak, különben a viteldíj visszatérítését a BKV Zrt. visszautasítja. A Siklójegyet elvesztése esetén a BKV Zrt. nem pótolja. Siklójegy visszaváltására a vásárlástól számított egy éven belül van lehetőség. Budapest Card Plus kártyával együtt átvett Siklójegy nem váltható vissza.

 

Gyermekek 3 éves kor betöltéséig díjtalanul, 3 éves kortól a 15 éves kor betöltéséig gyermekjeggyel utazhatnak.

6 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében utazhatnak a Budavári Siklón. Egy felnőtt legfeljebb kettő, 3 éven aluli (3. életévét be nem töltött) gyermeket vihet magával.

Nyugdíjas kedvezmény a Budavári Siklón történő utazáshoz nem vehető igénybe.

Az utazásban résztvevőknek - a beléptetési rendszer sajátos működése miatt - mindkét állomáson, minden esetben ki kell szállniuk. Ilyen esetben a felszállóhelyen újból sorba kell állniuk.

A peronon tartózkodni nem szabad, kivéve a ki- és beszállás időtartamát.

Élőállat szállítására a vasúti kormányrendelet előírásai az irányadóak. Kutya tiszta állapotban, pórázon és szájkosárral szállítható, de számukra külön teljes árú menetjegy váltása szükséges.

Nem vehet részt az utazásban:

  • a kísérő nélküli 6 éven aluli gyermek,
  • az ittas vagy bódult állapotban lévő személy,
  • aki botrányosan vagy illemsértően viselkedik,
  • aki kézipoggyásznak nem minősülő tárgyat kíván magával vinni,
  • aki jégkrémmel, fagylalttal, poharas vagy felbontott itallal akar beszállni.


Utazás közben tilos:

  • a kabinban dohányozni, étkezni, italozni,
  • zajkeltéssel vagy bármilyen tevékenységgel másokat zavarni,
  • a kabinból szemetet, ill. bármilyen tárgyat kidobni,
  • a pályát vagy tartozékait megrongálni.


A biztonságos utazás érdekében az utasokat kérjük az utazási feltételek betartására és a Sikló munkatársainak a kéréseit követni. A feltételek megszegői szélsőséges esetben az utazásból kizárhatók. A károkozást minden esetben hatósági eljárás követi. Ennek következményeiért az üzemeltető nem vállal felelősséget.